ACE is gestart in 1979 onder de naam Ad Comperen Elektromotoren Revisie en had als hoofddoel het wikkelen en repareren van elektro motoren en apparaten voornamelijk voor de agrarische sector en toeleverende bedrijven van de agrarische sector, bijv. elektro mechanisatie bedrijven en machinebouwers. Vragen vanuit die sector leidde ertoe dat vanaf 1981 de productie van transformatoren is opgestart. Er ontstond een verschuiving van het werk voor de agrarische sector naar de industriële sector en producerende bedrijven. In 1995 werd de eenmanszaak een B.V. en werd de naam ACE Wikkeltechniek BV. Er werden op kleine schaal ook seriematige revisie werkzaamheden gedaan. Eind jaren negentig is geïnvesteerd in nieuwbouw. Vanaf dec. 2000 zit ACE in de huidige bedrijfsruimte.

In 2003 wordt de omzet gedomineerd door vooral veel seriematige revisie werkzaamheden. De workflow van de afdeling reparatie en revisie is in de afgelopen 10 jaar gestaag afgenomen door de invloed van de veranderingen en inkrimping van de agrarische sector en de steeds groter wordende markt voor nieuwe goedkope elektro motoren.

De groei van het bedrijf stagneert vanaf 2008 als gevolg van de kredietcrisis. In 2010 treedt Eduard Lebbink in dienst. Hij gaat aan de gang om ACE verder te professionaliseren en veel wordt gedaan aan de interne organisatie en aan commerciële activiteiten. In 2015 gaat Ad met pensioen en verkoopt het bedrijf aan Eduard. Het bedrijf heeft enorme stappen gemaakt en heeft een gezond resultaat. Vooral de aandacht die de circulaire economie krijgt geeft enorme kansen voor remanufacturing. Resultaat is dat ACE nieuwe wegen is ingeslagen met goede resultaten.