Bij de reparatie en maintenance afdeling zijn we gespecialiseerd in het repareren, reviseren en herwikkelen van uw elektromotoren, generatoren, ventilatoren, pompen, reductoren en speciaalaandrijvingen. Bovendien kunnen wij ook nieuwe aandrijvingen uit voorraad leveren.

REPARATIE EN REVISIE

Machinestoringen zijn niet zelden het gevolg van een defecte motor. Dan staat men voor de keus: vervangen of repareren c.q. herwikkelen.
Vervanging van een speciale motor door een nieuwe is meestal een kostbare en tijdrovende aangelegenheid. Behalve hoge kosten en een lange levertijd bestaat ook de kans dat het type uitvoering niet meer bestaat. Of dat vergelijkbare aandrijvingen worden geleverd in gewijzigde uitvoeringen.

Bij het repareren van een motor wordt deze gereviseerd en indien nodig herwikkeld tot absolute nieuwstaat. In dat geval doet zich bovendien de gelegenheid voor uw motor te optimaliseren voor de omstandigheden waarin hij functioneert.
Zo kan de motor bijvoorbeeld worden aangepast aan hogere bedrijfstemperaturen of aan vochtigere omstandigheden. Daarnaast kunnen wij, via berekeningen en het herwikkelen van uw motor, deze geschikt maken voor inzet met een andere voedingsspanning.

maintenance

Maintenance, totaal ontzorgen

Behalve correctief onderhoud kunnen wij ook preventief onderhoud aan machines verzorgen. De trillingsmeting is daar een goed kostenbesparend voorbeeld van. Onderhoud en service wordt – al naar gelang de vorm – door onze monteurs zowel op locatie als bij ons in de werkplaats uitgevoerd. Hiervoor zijn wij 24 uur per dag 7 dagen per week bereikbaar. Wij willen u als bedrijf op het gebied van aandrijvingen ontzorgen. Dat doen we door preventief onderhoud, adviseren over optimaliseren van de aandrijvingen, reparatie op locatie of bij ons in de werkplaats tot het leveren van nieuwe aandrijvingen en regelaars als dat nodig is.

TROMMELMOTOREN

We hebben een specialisatie in het repareren van trommelmotoren. We hebben hier jarenlange ervaring in, met name van het merk “Van der Graaf”. Door nauwe samenwerking met de juiste leveranciers en een eigen voorraad kunnen we snel en goed reparaties uitvoeren. Tevens leveren we nieuwe trommelmotoren.

DIAGNOSE EN OPTISCHE LASER UITLIJNING

Indien een probleem buiten de motor de storing veroorzaakt zal een vervangende nieuwe motor na verloop van tijd dezelfde problemen gaan vertonen als de oude aandrijving.

Bij revisie echter hebben we bij ACE Wikkeltechniek de optie om de geconstateerde schade of slijtage – in combinatie met de toepassingsomstandigheden – te herleiden tot de oorzaak van het defect. En kunnen wij nauwkeurig vaststellen welke geïmplementeerde verbeteringen een motor in de toekomst efficiënter, nauwkeuriger en langduriger zullen laten functioneren. Langer en beter dus dan een nieuwe motor. Maar dan tegen veel gunstiger condities!

Ook kunnen wij – in het geval dat er machines niet perfect in lijn met elkaar staan – ter plaatse een Optische Laser Uitlijning uitvoeren, waarbij de machines optimaal aan elkaar verbonden worden. En oude oorzaken van slijtage en schade aan lagers, passingen, afdichtingen en koppelingen weggenomen worden.

atex

ATEX

Tevens zijn wij bevoegd voor en kundig in het repareren en reviseren van Atex gecertificeerde aandrijvingen.
Atex bevoegd reviseren volgens NEN-EN-IEC 60079-19

Samengevat:

  • Reparatie, revisie en herwikkelen van uw elektromotoren, generatoren, ventilatoren, pompen, reductoren en speciaalaandrijvingen.
  • Upgrading, fine tuning en toepassingsgerichte optimalisering van uw elektromotoren, generatoren, ventilatoren, pompen, reductoren en speciaalaandrijvingen.
  • Aanleveren van uw nieuwe elektromotoren, generatoren, ventilatoren, pompen, reductoren en speciaalaandrijvingen.
  • Onsite optimalisatie van uw machineconfiguraties d.m.v. Optische Laser Uitlijning.
  • Service, onderhoud en ondersteuning met een24 uurs (24/7) bereikbaarheid.
  • Atex bevoegd reviseren volgens NEN-EN-IEC 60079-19
  • Totale ontzorging met betrekking tot aandrijvingen.